Siperfaqja – Kufinjte

Administratori
By Administratori 4 Shtator, 2009 16:20

Siperfaqja – Kufinjte

Siperfaqja dhe Kufinjte o Postribes

Shtrihet ne Verilindje te qytetit te Shkodres, ne te ashtuquajtëren zona e Mbishkodres.
Postriba ka nje siperfaqje prej 180 km/2.
Rreth 20% e siperfaqes se saj shtrihet ne fushe dhe pjesa tjeter prej 80% ne koder dhe zone malore.
Lartesia me e vogel e saj eshte ne luginen e Shtodrit ne 37 meter mbi nivelin e detit dhe lartesia e saj me e madhe eshte maja e Cukalit me 1722 meter mbi nivelin e detit.

Kufinjte natyrore te zones Postribe jane: Nga veriu kufizohet Perroin e Vrakes, fshatrat: Rrash-Vorfe, Linaj –Lepurosh,Kurte, Linaj.
Nga lindja : kufizohet me majen e Maranajit, Shkallen e Bishkasit,fshatin Xhan te zones se Dukagjinit dhe Pergjon,Delaj , Bojaj te bajrakut te Sumes,ne verilindje me Majen e Stonës, malet e lagjes Likaj te Sumes deri ne Prekal.Ketu kufiri kalon duke ndjekur rrjedhen e ujërave deri ne maje te Cukalit, Ne jug me zonen e Temal Dushmanit zbret ne Majen e Livadit ( 1120 meter mbi nivelin e detit ) , Fshatin Vukaj Ukbibaj te zones se Shllakut dhe jug lindja me fshatin Mazrrek ne jug me Mazrrekun , perroin e Grykave ( prroi shtoder ), dhe fshatin Bardhaj te Komunes Rrethina . Ne perendim kufizohet me Hotin e ri , Golem , Grude e re , G uci e re te Komunes Rrethina.

Ujerat
Prroj I Sheut Te Rrotaçit-Ura Shtrejte, Rrosek-Boks ,Shtodri – Myselim

Bimesia Barishtore
Trumza ,Lisër,Sherbela, Dushk i Vogël,Çaji Malit .

Minerale jo-metalore permendim: Kaolina ne Domen-Postribe, 13 km ,ka vendburim Silici ne Vilze, 21km; ka rezerva te medha lende te pare per prodhimin e materialeve te ndertimi si çimento, gelqere, mermere, gure dekorativ si dhe gure ndertimi dhe materiale inerte.

Facebook Comments

Administratori
By Administratori 4 Shtator, 2009 16:20
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.