Search Results

Postribe Portal – Ju Uron 100 vjetorin e Pavaresise

GËZUAR KURBAN BAJRAMIN!

Sot është Kurban Bajrami. Në emër të Portalit Postribe.comju urojmë gëzuar festën e Bajramit të Kurbanit.

Entuziazmi i Bajramit të Kurbanit ka përfshirë të gjithë vendin.

Entuziazmi filloi në xhami, të cilat u mbushën plot e për plotë me besimtarët që kishin ardhur për të falur namazin e Bajramit.

Qytetarët, i madh e i vogël u drejtuan që në orët e para të mëngjesit drejt xhamive për të falur namazin e bajramit.

Qytetarët hynë në radhë në vendet e ngritura nga bashkinë dhe komunat dhe nisën të bëjnë kurbanet.

Kafshët u bënë kurban nën shoqërimin e lutjeve të rastit dhe mishi i kurbanit të prerë u nda në pjesë, u paketua dhe iu dorëzua të zotit të kurbanit.

Ndjenja e ndarjes së mishit të kurbanit me personat në nevojë është një nga anët më të bukura që e bën këtë ritual të jetë me të vërtetë një ditë dhe festë fetare kuptimplote për besimtarët që prenë kurban.

Festimet vazhduan gjatë ditës me urime, përgëzime dhe vizita të ndërsjellta tek të afërmit, miqtë dhe shokët.

Protesta e banoreve te Postribes per nderprerjen e energjise nga CEZ

E kane quajtur denim kolektiv nga ana e CEZ  komuna e Postribes faktin qe   ka 6 dite pa energji elektrike. Kjo  ka sjelle reagimin e banoreve dhe te drejtuesve te kesaj komune me ane te nje proteste prane nenstacionit elektrik Shkodra 1. Nenkryetari i keshillit  te kesaj komune Ruzhdi Velija thote per tv1 channel se nuk duhe te te ishte  zbatuar denim kolektiv por duhet te procedohej vetem ne banes ate caktuara qe jane shpallur debitore. Nderkohe pergjegjesi i ujesjellesit ne Dragoç thote se ujesjellesi ka paguar tarifat e enrgjise ne masen 100% ndersa i  perket banoreve jane ne masen 60-70 % dhe se ky denim kolektiv eshte i padrejte. Me te demtuarit ne kete mes jane edhe biznesmenete qe ushtrojne aktiveitet e tyre qe rrezikojne te humbin shuma te medha pas 6 diteve pa uje dhe energji elektrike sepse rrezikojne te prishen produktet ushqimore. Nderkohe kryetari i komunes Postribe Faz Shaba sipas protestuesve eshte duke u marre me zgjidhjene kesaj situate  me qellim qe te arrihet  nje marreveshje me  CEZ-in.

Burimi: TV1 CHANNEL –

Gezuar 1 Qershorin

Gezuar 1 Qershorin

Dita ndërkombëtare e fëmijëve

Gezuar 1 Qershorin

Gezuar 1 Qershorin

Gezuar 1 Qershorin

Gezuar 1 Qershorin

Urimet me te sinqerta per te gjithe femijet Shqipetare kudo qe jane.

Piktor i Postribes “Gentian Mataj”

Piktor i Postribes “Gentian Mataj”

Ura e mesit – Janar 2O11

Piktor i Postribes “Gentian Mataj”

 

Klikoni Ketu dhe shikoni me shum nga puna e piktorit nga Postriba – Gentian Mataj